ICO SLOVAK OPEN 2023

На 06 и 07.05.2023 год. в гр.Братислава, Словакия се проведе силен международен турнир от категорията Мастърс на Световната кросминтон организация – ICO Slovak Open 2023.
В състезанието взеха участие 176 играчи от 13 държави.
Отборът на СК „Кросминтон България“ беше представляван от Никола Димитров, в категория „Момчета под 12 год.“, Александър Димитров и Венцислав Трайчев, в категории „Мъже + 40“ и „Мъже двойки + 40“.
Конкуренцията във всички категории беше много силна и нашите играчи се представиха дойстойно.
Никола Димитров изигра много добри мачове и успя да се качи на почетната стълбичка на 3 / 4 място. С този успех Никола се изкачва с още едно място в световната ранглиста и вече е в Топ 3 на своята категория.
Другите двама представители на България дадоха всичко от себе си, но класата на останалите състезатели си каза думата и Венцислав Трайчев и Александър Димитров записаха по една победа и съответно завършиха на 4 – то място в предварителните си групи.
В категорията „Двойки мъже +40“ нашите представители спечелиха първия гейм в четвъртфиналната фаза, но драматично загубиха втория, като късно „влязоха“ в гейма и почти успяха да заличат пасив от 10 на 2 точки, като гейма завърши 16 на 12 за по – опитните им противници. В третия гейм силите и опита не достигнаха , за да могат нашите представители да се класират в следващата фаза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*