КРОСМИНТОН

КАКВО Е КРОСМИНТОН

Кросминтон е ракетен спорт, който съчетава елементи от различни спортове като бадминтон, скуош и тенис. Кросминтон новото име на Спийдминтон от 01.01.2016 година. Играе се по целия свят. Не е добре известен в България. Не е необходима мрежа и специална площадка, така че може да се играе на тенис кортове, улици, плажове, полета или спортни зали. Кортът се състои от два квадрата с 5.50 метра дължина на страната. Те са фиксирани един срещу друг на разстояние 12.8 метрa.

Кросминтон може да се играе на закрито, на открито, дори и през нощта. Може да се играе като спорт с установени правила, или просто като забавление, като и в двата случая е отлична аеробна тренировка. При спорта опонентите се позиционират в полета – кутии, които са квадрати със страна 5.50 м и отдалечени на 12.8 м един от друг. Тенис корт и може лесно да бъде модифициран за игра.

Лесно може да се играе на плажа, в парка и през нощта.
Има три различни модели пера на разположение за различните методи за игра; Fun Speeder, Match Speeder и Night Speeder.

Нощната игра е елемента, който издига тази игра на ново ниво по света.
Night Speeder има фосфорна пръчка, която може да бъде поставена в капачката перото. Нощната игра отличава Кросминтон от други ракетни спортове, както и почти всички други спортове и дейности.