All posts by admin

Световно първенство по кросминтон 04.07 – 07.07.2019 г. гр.Будапеща, Унгария

Отборът на СК Кросминтон България се завърна от участието си на Световното първенство по кросминтон, проведено в гр.Будапеща, Унгария. Нашите играчи се представиха достойно, като Александър Димитров спечели първа победа за отбора на СК Кросминтон България на Световно първенство. Венцислав Трайчев също се представи на добро ниво, но трудната група и липсата на международен опит не му позволиха да спечели мач.
В 7 група Венцислав Трайчев изигра добри мачове срещу бъдещия вицешампион на Световното първенство Михайло Мандрик, добрият френски играч Самуел Кадо и изненадата от Япония Казуки Хашимото. И в трите мача нашият играч игра на ниво, като дори имаше шанс за победа срещу Казуки Хашимото.
В група 30 Александър Димитров загуби логично първия мач от фаворита Сирил Пелтие, във втория мач игра равностойно срещу Романс Логос от Латвия и загуби 17 – 15 и 16 – 11. В третия мач дойде големия успех срещу Маркус Грайшен 16 – 13 и 16 – 6.

   

   

Световно първенство по кросминтон гр.Будапеща, Унгария 04.07 – 07.07.2019 г.

Между 04.07 и 07.07.2019 г. в гр.Будапеща, Унгария ще се проведе петото Световно първенство по кросминтон. Първенството се организира от Световната кросминтон организация съвместно с Унгарската федерация по кросминтон. За участие в първенството са записани повече от 500 участника от цял свят. За първи път български състезатели ще участват на Световно първенство по кросминтон. Това са Александър Димитров и Венцислав Трайчев, като и двамата са състезатели на СК „Кросминотн България“.

 

Фамилатлон 2019 год.

На 12.05.2019 г.  СК “Кросминтон България” участва на Фамилатлон 2019, който се проведе в Южния парк, гр.София . Изкарахме си чудесно. Много хора играха и се запознаха със спорта кросминтон. Надявам се скоро да имаме нови играчи и членове на клуба. Искам специално да благодаря на членовете на СК “Кросминтон България”, които участваха в мероприятието. На първо място Антония Антонова – Димитрова, която беше през целия ден на терена и без нея нямаше как да се справя, както и двамата малки помощници Никола и Даниел Димитрови. Други участници без чиято помощ нямаше да успеем са Марияна Райчева, Венцислав Трайчев, Сабина Петрова, Радослав Михайлов, Светослав Лазаров, Калина Златева, Асен Славков, Матей Димов, Ангелина Маринова, Никола Николов, Анелия Николова, Виктор Буров, Диана Нинова и техните семейства, който подкрепиха СК “Кросминтон България” с присъствието и участието си. Александър Димитров

 

  

 

 

ПЪРВИ МЕЖДУГРАДСКИ ТУРНИР 08.12.2018 ГОД.

На 08.12.2018 г. в гр.София, комплекс „Малинова долина спорт и спа“ се проведе турнир по кросминтон с участието на състезатели от СК „Кросминтон България“ – София и СК „Кросминтон Кракра – Перник“. В турнира взеха участие 10 състезатели, седем от СК „Кросминтон България“ и трима от СК „Кросминтон Кракра Перник“. Участниците дадоха всичко от себе си и се представиха на добро ниво. Турнира беше спечелен от Александър Димитров от СК „Кросминтон България“, който победи на финала Христо Мавров от СК „Кросминтон България“.
Класиране :
1.Александър Димитров – СК „Кросминтон България“
2.Христо Мавров – СК „Кросминтон България“
3.Светослав Лазаров – СК „Кросминтон България“
4.Венцислав Трайчев – СК „Кросминтон България“
5.Румен Димитров – СК „Кросминтон Кракра – Перник“
6.Лъчезар Коритаров – СК „Кросминтон Кракра – Перник“
7.Радослав Михайлов – СК „Кросминтон България“
8.Явор Караиванов – СК „Кросминтон България“
9.Антония Антонова – Димитрова- СК „Кросминтон България“
10.Тони Стоянов – СК „Кросминтон Кракра – Перник“
  

Още снимки от турнира можете да видите в секцията Информация за кросминтон/  Мероприятия

Видео от турнира можете да видите в канала на SC Crossminton Bulgaria  в  youtube.com

Първа съвместна тренировка с играчите от гр.Перник

На 21.09.2018 г. направихме първа тренировка на закрито за сезон 2018 / 2019 г. В нея освен нашите играчи Антония Антонова -Димитрова, Матей Димов, Христо Мавров и Александър Димитров се включиха и двама представители на гр. Перник Тони Стоянов и Румен Димитров. Надяваме се на съвместна работа и в бъдеще за развитието на кросминтона в България

 

     

    

Перник – втория град в България, в който се играе организирано кросминтон

На 13.09.2018 год. СК Кросминтон България сключи споразумение с г- н Тони Ивов Стоянов за развитие на кросминтона на територията на гр.Перник. Перник става втория град в България, в който се играе организирано кросминтон. Както се вижда от снимките, момчетата от Перник са запалени по кросминтона и имат голямо желание за игра. Надяваме се скоро да направим първия междуградски турнир по кросминтон в България.

 

  

   

 

20.03.2018 г. трети турнир за формиране на национална ранглиста по Кросминтон на България

Здравейте, публикуваме връзка към резултатите от проведения на 20.03.2018 г. трети турнир за формиране на национална ранглиста по Кросминтон на България

https://drive.google.com/file/d/1-5HdBLgGwuTdkJWnasLQk8WMfxiFCgC3/view?usp=sharing

Тук публикуваме връзка към самата национална ранглиста по Кросминтон на България /актуална към 01.04.2018 г./

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cPNnLpwxtDLlfz5R-NpvQD53b4v0_1n1HCdyLd9UpVg/edit?usp=sharing

Турнир за формиране на ранглиста, проведен на 20.03.2018 год.

Турнир 20.03.2018 год.

  

  

  

На 20.03.2018 г. на rгрището на Малинова долина спорт и спа се проведе трети турнир по кросминтон за съставяне на ранглиста. В него взеха участие единадесет състезатели – Антония Антонова – Димитрова, Александър Димитров, Светослав Лазаров, Матей Димов, Христо Мавров, Явор Караиванов, Никола Николов, Камен Ковачев, Сабина Петрова, Радослав Михайлов и Даниел Димов. Турнира беше спечелен от Светослав Лазаров, който победи във финала Александър Димитров, трето място зае Христо Мавров, чeтвърто Никола Николов, пето Явор Караиванов, шесто Матей Димов, седмо място за Камен Ковачев, осмо Антония Антонова – Димитрова. Разпределението на 9 – 11 място беше между дебютантите на турнир Сабина Петрова, Радослав Михайлов и Даниел Димов. Борбата беше оспорвана, като геймовото съотношение беше решаващо Даниел Димов да остане на единадесето място, а спора за деветото място беше спечелен от Сабина Петрова благодарение на повечето спечелени от нея точки. Радослав Михайлов зае десето място. В началото на месец април ще бъде публикувана актуализираната ранглистата на СК “КРОСМИНТОН БЪЛГАРИЯ”