Световно първенство по кросминтон Загреб 2022 г.

В периода между 30.06.2022 г. и 02.07.2022 г. се проведе Световното първенство по кросминтон. България беше представена от 4 състезатели. Никола Димитров, Александър Димитров, Венцислав Трайчев и Теменуга Димитрова.

През първия ден Никола Димитров спечели първи мач за нашия отбор на първенството. Той имаше шанс за излизане от групата , но не му провървя. Оценяваме представянето му като много успешно. Трябва да се отчете, че това беше първи турнир за него и че игра в категория с 13 годишни момчета, а той все още не е навършил 11 год.

При мъжете в категория + 40 мъже, нашите представители Венцислав Трайчев и Александър Димитров загубиха от първите поставени в схемата след равностоен първи гейм и не много добър втори гейм. Противниците бяха преодолими, но в определени моменти шанса не беше на страната на нашите момчета.
 
Втория ден от Световното първенство по кросминтнон  /01.07/ беше много дълъг и уморителен за българския обор. В сутрешната сесия Теменуга Димитрова направи своя дебют на международно състезание. Жребия не беше благосклонен и тя игра в трудна група, но даде всичко от себе си и се представи достойно. Александър Димитров взе една победа и игра на добро ниво с класиралите се на 1 – во и 2 – ро място в неговата група, но това не беше неговия ден и в крайна сметка завърши 3 – ти в групата си. Големия пробив  направи Венцислав Трайчев, който с 1 загуба и 2 победи стана първия български състезател, който преодолява груповата фаза на международен турнир и то на Световно първенство.
 
В последния ден от първенството /02.07/  имахме един представител на 1/16 финалите в категория мъже +40. За съжаление умората от предишните дни попречи на Венцислав Трайчев да преодолее противника и участието му приключи.
Достигането до тази фаза на турнира отчитаме като прогрес в развитието на кросминтона в България и пожелаваме бъдещи успехи на нашите състезатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*