БЪЛГАРИЯ ИМА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КРОСМИНТОН

БЪЛГАРИЯ ИМА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КРОСМИНТОН
ДАНИЕЛ ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ СВЕТОВНАТА ТИТЛА В КАТЕГОРИЯ „МОМЧЕТА ПОД 10 ГОДИНИ“ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КРОСМИНТОН , КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ МЕЖДУ 29.06 И 02.07.2023 г. В ГР.БЪРНО, ЧЕХИЯ
Ще разкажем за този успех малко – по надолу в статията, за да отдадем заслуженото уважение и на резултатите, които постигнаха останалите състезатели от България на най – големия турнир в света на кросминтона.
През първия състезателен ден, още в първия мач, представителите ни в смесените двойки Теменуга Димитрова и Андрей Георгиев постигнаха драматична победа с 2 на 1 сета в първия кръг на елиминациите срещу силна двойка от Латвия. Следващото препятствие бяха световните шампиони в категорията – двойката от Япония Юрина Абе и Акихико Нишимура. Те показаха високата си класа и заслужено спечелиха мача. Оценяваме представянето на нашите състезатели като отлично, тъй като това беше първо участие за Андрей Георгиев на такова състезание, а за Теменуга Димитрова едва второ.
Малко по – късно същия ден Никола Димитров изигра невероятни мачове в своята категория „Момчета под 12 години“, като единствено липсата на късмет в жребия не му позволи да се изкачи на почетната стълбичка. По всеобщо мнение в неговата група бяха събрани най – добрите 4 състезатели в тази възраст. Никола се представи достойно, като в един от мачовете успя да заличи пасив от 10 на 2 точки в третия сет и да доведе мача да продължения. Никола показа голямо израстване и невероятна психика. Поздравяваме го и му желаем бъдещи успехи в по – горната категория „Момчета под 14 години“, в която ще участва през следващия състезателен сезон.
През първия ден имахме участие и в Категорията „Мъже двойки над 40 години“, където Венцислав Трайчев и Александър Димитров не успяха да се противопоставят на по – класната двойка от Германия и отпаднаха още в първия кръг.
В категорията „Мъже сингъл над 40 години“ Венцислав Трайчев нямаше ден и не успя да преодолее групата като завърши на трето място от четири състезатели.
В същата категория Александър Димитров успя да постигне две победи и да продължи към елиминационната фаза на състезанието като втори в групата. През втория състезателен ден Александър се изправи срещу опитния състезател от Полша Дариуш Новогорски. Полският състезател успя да наложи стила си на игра и благодарение на опита си успя да елиминира нашия играч.
Вторият състезателен ден започна с участието на дебютанта Андрей Георгиев в категория „Оупън / Мъже“. Въпреки, че това беше първи толкова голям турнир , на който участва Андрей разкри пълния си потенциал. След невероятна игра срещу фаворита в групата Винсент Еуленберг нашият състезател загуби мача с 2 на 1 сета. Въпреки загубата Андрей беше аплодиран и поздравяван за добрата игра от всички , които наблюдаваха мача. Във втория мач въпреки добрата си игра той загуби от представителя на Япония. В третия мач българският състезател постигна убедителна победа слещу представителя на Чехия Давид Соумар, като през цялото време контролираше мача. Това беше невероятно представяне на Андрей Георгиев като дебютант на турнир от толкова висока категория, като малко не му достигна да продължи в следващата фаза на турнира.
В следобедната сесия на втория състезателен ден имахме участник и в категория „Жени“. В тази категория Теменуга Димитрова изигра добри мачове, от които се видя, че българската състезателка е повишила качеството на играта си. Тя не само добре се защитаваше, но реализира много добри и точни удари в атака. За съжаление липсата на международен опит попречи на Теменуга да постигне победа на това състезание.
Да се върнем на големия успех. През втория състезателен ден постигнахме най – големия си успех.
Както казва мотото на ABRITES LTD, която подкрепи участието на българския отбор „ПОСТИГНИ НЕВЪЗМОЖНОТО“, така и ние го направихме – БЪЛГАРИЯ ИМА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КРОСМИНТОН.
В категория „Момчета под 10 години“ Даниел Димитров спечели златния медал и титлата след като изигра много трудни мачове срещу състезатели от Латвия и Чехия. Имаше радост имаше и сълзи. Титлата беше спечелена в много драматичен мач срещу прекия конкурент от Латвия Робертс Янсонс. В този мач Даниел загуби катастрофално първия сет 16 на 3, но успя да се мобилизира и след невероятна игра взе нещата в свои ръце и обърна мача до 2 на 1 сета. Поздравления за шампиона.
Изказваме благодарности на Марияна Райчева и Антония Антонова – Димитрова, които придружаваха отбора и оказваха съдействие и подпомагаха състезателите когато това беше необходимо.
Равносметката от изминалия турнир е :
Всички участвали български състезатели надскочиха себе си. Всеки един от тях имаше трудни моменти на корта и извън него, но всеки успя да се справи с проблемите по своя начин и с помощта на останалите от отбора.
Участващите състезатели от България бяха от два клуба СК „Кросминтон България“ и СК „Кросминтон Пловдив“, но по време на световното първенство ние бяхме един отбор – България.
Постигнахме невъзможното – ИЗГРАДИХМЕ ОТБОР В ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ.
Тук е мястото отново да изкажем благодарности на ABRITES LTD – българска IT компания, продуктов лидер в областта на автомобилната диагностика. Без тази компания постигането на тези резултати щеше да е много трудно. Надяваме се в бъдеще да продължим да работим заедно, да си поставяме невъзможни цели и да ги постигаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*